Lena Bromans Ateljé

Jag är en genuin Dalkulla som kallar mig själv tusenkonstnär.


Det är bara fantasin som kan sätta gränser för vad jag skapar. Jag leker ofta med kloka ord och ordspråk, vilket går igen på såväl mina tavlor som min keramik. Här får du ett axplock av vad du kan hitta i min ateljé.

Vill du komma på besök när det inte är öppet eller jag inte är på plats så ringer du mig så möter jag upp dig om jag har möjlighet.

Tele 073 631 03 14 / Lena      Välkommen


AKVARELL

Jag målar helst i akvarell, en teknik som får mig att luta mig tillbaka och njuta av stunden. Målar man i akvarell kan man inte ha bråttom. 

Kloka ord får min inspiration att flöda. Dessa ord tillsammans med vår kära dalahäst och den finaste av våra symboler, hjärtat, flätar jag sedan samman för att skapa en bild av harmoni som kan förgylla våra hem.

Fantasi är viktigare än kunskap.

KERAMIK

Keramik är en nyfunnen vän i mitt liv. Jag arbetar i  stengodslera som är hållbart, tål ugnstemperatur  och maskindisk.  Drejskivan är en spännande kompis. Där kan jag bli riktigt överraskad. Jag ser framför mig en form och sedan upptäcker jag att det nog är leran som bestämmer.... och jag får uppleva en ny fin form och ett glatt leende sprider sig inom mig. Jag formar såväl bruksföremål som prydnadskonst. Även här kommer det in tänkvärda ord.

När man skrattar dansar själen

BETONGKONST

Mjuk och len men hård som sten, det är så sant som det är sagt. Av de mjukaste figurer som väcker de lenaste känslorna kan jag med hjälp av latex tillverka en gjutform som jag sedan fyller med betong.  Även naturen kan vara en hjälpande hand i mitt skapande i betong, ett material som med tiden blir mer och mer hållbart. Kan smycka hemmet både inne och ute.


DALAHÄSTEN

Dalahästen är för mig i Ryssa, för Mora, för Dalarna och för Sverige en av våra finaste symboler.

Den kanske mest kända dalahästtillverkaren hittar man i lilla byn Nusnäs, Nils Olssons Dalahästar. En Dalahäst har lång väg att vandra från skogens fura vidare till täljaren, dopparen och till krusmålerskan.... och en av dessa är jag! Som "hemmamålare" kan du se mig i min ateljé krusa de fina Dalahästarna innan de kommer tillbaka till sitt stall i Nusnäs eller kanske hem till dig!